Social

Avem Imn!

Un punct cu Franta? Asta e partea ceea mai putin insemnata. Da, un rezultat statistic urias (egal cu vicecampioana lumii), dar punctul e, fotbaliceste vorbind, mic, subdecimal.
 

Am jucat pe o negatie absoluta. Am dovedit ca suntem rapsozi desavarsiti ai blocajului si boicotului. Si ne-a iesit, din doua motive concurente. Mai intai, pentru ca Piturca a aglomerat sistematic jumatatea noastra si a provocat un enorm blocaj de trafic. In al doilea rand, pentru ca Franta e complet depresurizata. Domenech stia foarte bine ce si cum vom juca, dar n-a gasit solutii.

In teren, asezarea franceza a fost complet indiferenta la problemele reale ale jocului. Anelka a stat mult prea mult intr-un meci care l-a plictisit, ca aproape toate meciurile pe care le-a jucat in ultima vreme.

Seria care a luat Liga Campionilor de sub Chelsea a continuat. Toata lumea a presupus un taifun riberrist, dar toata lumea, inclusiv subsemnatul, a evaluat gresit Franta. Nimeni, in afara lui Piturca (un antrenor prudent pana la superstitie), n-a reusit sa detecteze si sa masoare uzura biologica si morala care sedeaza Franta.

Insa mica poveste obscura a marelui egal e surclasata de lumina care a tasnit din Chivu inainte de meci. Atunci am castigat punctul care ne califica intre natiunile constiente ale lumii. Nimeni n-a mai cantat imnul Romaniei asa cum l-au racnit Cristian Chivu si ceilalti zece: fara pudoare, din inima, printre lacrimi, cu o grimasa care trebuie pusa stema pe drapel. Niciodata n-am vazut o tribuna tricolora mai sigura si mai fidela. A inceput ceva care seamana de-a binelea cu patriotismul bun. Urmeaza meciul cu Italia.

Asta, in fotbal. S-ar putea sa facem inca un meci obscur si s-ar putea sa scoatem un punct din italieni. Personal si profesional, ma indoiesc. Personal si national cred ca am castigat deja ceva mult mai insemnat. Demnitatea.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea