Social

#avalansa Farindola #avalansa Rigopiano #avalansa Italia #cutremure Italia

Avalansa in Italia dupa patru cutremure. Zeci de turisti si-au pierdut viata!

Pentru zeci de persoane aflate in Italia la schi a fost ultima vacanta! Aproximativ 30 de persoane au murit, dupa ce o avalansa a lovit hotelul Rigopiano, aflat in zona orasului Farindola din Pescara. Autoritatile italiene anunta ca avalansa a fost cauzata de cele patru seisme produse miercuri dimineata in centrul Italiei.

Cel putin trei persoane sunt date disparute in urma avalansei care a afectat un hotel din provincia Pescara, in zona Muntilor Apenini, relateaza agentia de stiri ANSA, citand membri ai echipelor de salvare.

Hotelul Rigopiano din Muntii Gran Sasso, in regiunea Abruzzo a fost ingropat de o avalansa in noaptea de miercuri spre joi, ca urmare a seismelor ce au lovit Italia in ultimele ore. In cladire se aflau intre 20 si 30 de turisti, inclusiv 2 copii.

Alarma a fost data de cativa turisti ai hotelului Rigopiano, care au sunat la 112. Salvatorii au ajuns insa cu mare dificultate din cauza ca zapada si pietrele cazute de pe munte a blocat drumul. Vehiculele lor au ramas blocate la 6 kilometri de hotel, iar restul distantei a trebuit parcurs pe jos. Cu putin timp inainte de tragedie, conducerea hotelului anuntase ca liniile de telefonie au fost rupte de caderile de zapada.

Bilantul tragediei este inca neclar, fiindca salvatorii nu stiu cate persoane sunt in hotel si catre au mai reusit sa scape. Ei au precizat ca au primit un SMS cu textul “Ajutor, ajutor, murim de frig” de la unul dintre turisti, care inca nu a fost gasit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea