Social

#autostrada #monitorizare #sistem #autostrada bucuresti pitesti

Autostrada Bucuresti - Pitesti va fi supravegheata cu sistem de peste 2 milioane de euro

autostrada Bucuresti – Pitesti va fi monitorizata video. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) organizeaza o licitatie pentru achizitionarea unui sistem de monitorizare si informare asupra traficului si a conditiilor de circulatie de pe Autostrada A1 , o alta licitatie urmand a fi organizata si pentru Autostrada Soarelui .

Un prim sistem de monitorizare a traficului a fost montat pe Autostrada Soarelui, pe o distanta de 64 km, si a costat la vremea respectiva peste trei milioane de lei. Insa, potrivit Gandul, acum el nu mai functioneaza, deoarece cablurile de fibra optica ce faceau legatura intre camerele video, panourile de informare si centrul de comanda au fost furate.

In plus, gardul de protectie de pe marginea drumului a fost rupt in mai multe zone, bucati care au ajuns la centrele de fier vechi, acolo unde au ajuns si sistemele din aluminiu, care prind panourile antiorbire.

Acum CNADNR vrea sa organizeze o noua licitatie pentru a inlocui echipamentele furate si a reda soferilor care merg pe A2 un sprijin constand in precizarea conditiilor de trafic de pe autostrada. In plus, compania de strazi vrea sa achizitioneze un sistem complet de monitorizare si informare asupra traficului si a conditiilor de circulatie pentru Autostrada Bucuresti -Pitesti.

Sistem de peste doua milioane de euro pentru A1

Prin acest sistem, pentru care compania ofera 9,49 milioane de lei (2,25 milioane de euro), se va realiza monitorizarea traficului si infrastructurii rutiere si informarea soferilor si Politiei Rutiere in legatura cu traficul si conditiile de circulatie.  Reprezentantii companiei de autostrazi spun ca din momentul in care licitatia va fi adjudecata, va mai dura doua sau trei luni pentru punerea efectiva in functiune a sistemului.

Potrivit Gandul, contractul va fi finantat de la bugetul de stat si are o durata de sase luni, iar perioada de garantie a sistemului de monitorizare va fi de un an. In alegerea ofertei castigatoare, oferta financiara va avea o pondere de 55%, iar cea tehnica de 45%. Ofertele pot fi depuse pana la 19 octombrie. Pentru a participa la licitatie, firmele interesate trebuie sa depuna o garantie de 189.000 de lei si sa fi avut o cifra medie de afaceri in ultimii trei ani de minimum 18,9 milioane de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea