Social

Autoritatile israeliene nu i-au permis lui Jimmy Carter sa intre in Gaza

Fostul presedinte american Jimmy Carter, care a pledat pentru dialog cu Hamasul si Siria, a afirmat astazi la Ramallah, Cisiordania , ca autoritatile israeliene nu i-au permis sa mearga in Fasia Gaza, controlata de islamisti, transmite AFP.

"Nu am putut obtine permisiunea pentru merge in Gaza, desi mi-ar fi placut. Am cerut o autorizatie, dar mi s-a refuzat", a explicat fostul presedinte, care trebuie sa se intalneasca la Ramallah cu mai multe personalitati palestiniene, printre care fostul vicepresedinte Nasser Shaer, membru Hamas, si premierul Salam Fayyad.

Jimmy Carter, laureat al premiului Nobel pentru Pace in 2002, a sosit duminica in Israel pentru un turneu de noua zile in regiune care prevede opriri in Egipt, Siria, Iordania si Arabia Saudita. Scopul turneului sau este sa obtina inaintarea eforturilor pentru pace.

Fostul presedinte american, care a contribuit la semnarea unui acord de pace intre Egipt si Israel in 1979, se va intalni la sfarsitul saptamanii la Damasc cu liderul in exil al miscarii Hamas, Khaled Meshaal, potrivit miscarii islamiste.

Israelul si administratia americana, care considera Hamas drept o organizatie terorista , au condamnat vehement intentia lui Carter de a se intalni cu Meshaal, iar Statele Unite au repetat luni ca fostul presedinte nu vorbeste in numele Casei Albe.

Surse din anturajul lui Jimmy Carter au afirmat ca serviciile de securitate israeliene au refuzat sa acorde asistenta pentru asigurarea securitatii acestuia pe perioada cat se afla in Israel.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea