Social

#penitenciar #nutu camataru #controale #inchisori

Autoritatile fac perchezitii in cinci penitenciare din tara

Angajati ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, jandarmi si studenti de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" efectueaza, joi, perchezitii cinci penitenciare.

Perchezitiile vor avea loc in penitenciarele Rahova, Jilava , Margineni, Braila si Poarta Alba. Potrivit purtatorului de cuvant al ANP , Johanna Popescu, perchezitiile au inceput la ora 8.30.

Dupa control va fi organizata o conferinta de presa la penitenciarul Jilava in care vor fi prezentate rezultatele acestora.

Echipele de control ale ANP au confiscat, in urma perchezitiei generale desfasurate, pe 9 octombrie, la penitenciarul Jilava, 29 de bile ce contin substante interzise, 29 de telefoane mobile, 27 de cartele SIM, 3 carduri de memorie si 4 acumulatori, dar si alcool pus la fermentat.

De asemenea, potrivit ANP, in penitenciar au mai fost gasite cabluri, tevi, obiecte taietor-intepatoare si haltere improvizate. Tot in urma acestei perchezitii a fost gasita o cartela SIM in celula lui Nutu Camataru , despre care reprezentantii penitenciarul sustin ca nu s-a aflat carui detinut ii apartine.

Zeci de obiecte interzise au fost confiscate de la detinuti, iar un agent din cadrul penitenciarului Jilava a fost demis.

Perchezitiile sunt facute, joi, dupa ce detinutii din mai multe celule ale Penitenciarului Jilava au protestat, pe 22 noiembrie, timp de o ora si jumatate, deoarece nu mai au voie sa primeasca tigari de la rude sau prieteni, dupa ce s-au descoperit substante stupefiante ascunse in tigari.

Potrivit sefului ANP, Ioan Bala, detinutii au protestat verbal si au rupt cateva cearsafuri, pe care le-au aruncat in curtea interioara a penitenciarului, dar nu au devenit violenti.

Detinutii protestatari stau in celule vecine cu cea in care se afla Nutu Camataru, a mai spus seful ANP, cu precizarea ca acesta nu s-a manifestat, insa nu este exclus sa fi fost implicat in organizarea protestului.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea