Social

#guvern # transport public # transport public bucuresti #autoritatea metropolitana de transport

Autoritatea Metropolitana de Transport va elabora planul de transport pentru Bucuresti

Guvernul a decis infiintarea unei institutii care va planifica si coordona transportul public de persoane in Bucuresti: transport .

Necesitatea acestei institutii a fost sustinuta si de ministrul Transporturilor , Anca Boagiu, in subordinea careia va functiona AMT.

"Atributiile acestei autoritati se refera la planificarea, organizarea si coordonarea transportului public de persoane cu metrou, autobuz, troleibuz, tramvai, precum si a transportului regional pe cale ferata . Aceasta autoritate va monitoriza, va face prioritatile de dezvoltare ale zonei metropolitane, va elabora planul de transport", a explicat Alexandru Nazare, secretar de stat in Ministerul Transporturilor , citat de Realitatea.net.

Infiintarea autoritatii vine dupa realizarea unui studiu alaturi de Banca Mondiala , FMI si Comisia Europeana.

Pentru a se alinia cu celelalte capitale europene, bucurestenii ar putea plati in curand un tarif unic pentru transportul in comun de suprafata sau metrou.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea