Social

#vizita oficiala ungaria #autonomie tinut secuiesc #traian băsescu

Autonomia Tinutului Secuiesc, in presa ungara dupa vizita lui Basescu

Presa ungara s-a concentrat pe subiectul autonomiei Tinutului Secuiesc , in articolele de luni si marti, care trateaza subiectul vizitei presedintelui Romaniei, Traian Basescu in tara vecina. Majoritatea titlurilor graviteaza in jurul aceleasi fraze, "Nu va fi niciodata autonomie in Tinutul Secuiesc ", informeaza Newsin.

Cel mai mare ziar din Ungaria, Nepszabadsag, scrie in editia online ca Basescu exclude autonomia teritoriala in Secuime si incepe articolul cu precizarea ca seful statului roman admite o autonomie "politica". " Solyom Laszlo a subliniat, in replica, faptul ca Ungaria considera posibila autonomia teritoriala si sprijina eforturile comunitatii maghiare in acest sens. El a adaugat ca nu infirma faptul ca politica Romaniei privind minoritatile este una conforma standardelor europene, avand in vedere ca ele sunt standarde 'minime'", se arata la finalul articolului aparut marti pe editia online.

Magyar Nemzet se concentreaza pe aceeasi tema, adaugand ca cele doua parti au aratat ca relatiile bilaterale vor continua. Ziarul mai aminteste ca Solyom a primit asigurari de la omologul sau roman ca iesirea UDMR de la guvernare nu va afecta comunitatea maghiara, ale carei drepturi vor fi garantate in continuare.

Televiziunea Duna TV - care este vizionata in tot Bazinul Carpatic, inclusiv in Romania - a avut un ton mai agresiv in relatarea sa de luni a intalnirii bilaterale. "Niciodata! Asta a raspuns seful statului roman la intrebarea cand va fi autonomie teritoriala in Secuime", se arata intr-o stire de pe site-ul televiziuni. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea