Social

Austria-Croatia 0-1: Dezastru pentru gazde

Dupa esecul elvetienilor de sambata, 0-1 cu Cehia, a venit randul austriecilor sa debuteze la euro 2008. Din pacate pentru ei, si baietii lui Josef Hickersberger au facut-o cu stangul, pierzand la acelasi scor, 0-1, in fata croatilor, care nu au impresionat, dar nici nu au avut de ce sa o faca.

Spre deosebire de partidele primei zile, meciul de pe Ernst Happel a inceput in forta si minutul patru a adus deja deschiderea de scor. La prima faza mai consistenta de atac a oaspetilor, Olic cade in careu dupa o interventie imprudenta a lui Pogatetz. Noul star al celor de la Tottenham, Luca Modric, isi asuma responsabilitatea si transforma lovitura de la unsprezece metri, cu un sut, pe jos, pe centrul portii lui Macho .

Raspunsul austriecilor nu s-a lasat asteptat dar, din pacate pentru ei, tabela a ramas neschimbata la sutul lui Authauser din minutul 7, prins fara emotii de Stipe Pletikosa. Croatii ar fi facut o mare prostie daca s-ar fi retras in acel moment. Curajosi, baietii lui Slaven Bilic au atacat, incercand sa rezolve meciul inca din prima repriza. Nico Kovac si Dario Srna au semanat pericol in careul advers, centrarile lor punand in mare dificultate defensiva austriaca. Pranjic si Petric si-au si ei incercat norocul dar, dupa primele 45 de minute, scorul a ramas neschimbat.

Dupa iesirea de la cabine au iesit aceleasi echipe, dar rolurile s-au inversat, austriecii preluand initiativa si fiind mai prezenti pe faza de atac. Astfel a aparut ocazia din minutul 48 - sut Ivanschitz de la mare distanta, dar si pe langa buturi. Mai periculosi au fost insa tot croatii care, la una dintre putinele faze din repriza secunda, au fost la un pas de a marca golul izbavirii: Srna centreaza bine in careu, dar Kovac trimite aiurea, din pozitie buna.

Intrat in locul lui Samuel, veteranul Ivica Vastic a fost aproape de a aduce zambetul si speranta pe chipul austriecilor. Idolul tribunelor nu l-a putut invinge insa pe Pletikosa nici in minutul 77 din lovitura libera si nici in minutul 80, cand a trimis plasat cu capul, de la 14 metri. Gazdele au incercat marea cu sarea in ultimele minute, dar totul a fost in zadar, Pletikosa aparand fara greseala. Croatia castiga cu 1-0 si campania de calificare la Campionatul Mondial din 2010 nu se anunta asa de dificila pe cat am crezut.

AUSTRIA
Macho 6 – Prodl 5, Linz 6, Pogatetz 4 – Sandfest 5, Authauser 7, Saumel 5 (Vastic '61 7), Harnik 6, Gercaliu 5 (Korkmaz '68 6)– Linz 5 (Kienast '73 6), Ivanschitz 7.
Antrenor: Josef Hickersberger.

CROATIA
Pletikosa 8 – Corluka 6, R. Kovac 7, Simunic 7, Pranjic 7 – Kranjkar 6 (Knejevic '62 5), N. Kovac 7, Modric 7, Srna 7 – Olic 6 (Vukojevic '82), Petric 5 (Budan '71).
Antrenor: Slaven Bilic.

Arbitri:
Pieter Vink (OLA) - central.
Adriaan Inia (OLA) - tusier1.
Hans Ten Hoove (OLA) - tusier2.

OMUL MECIULUI: Stipe Pletikosa (Croatia).
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea