Social

Audienta Televiziunii publice, in cadere libera

Posturile publice tvr 1 si tvr 2 au pierdut telespectatori in anul 2005 comparativ cu 2004, audienta TVR 1 scazand cu 0,3 procente rating pe targetul national si cu 0,2 procente pe cel urban, potrivit raportului de activitate al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) pe anul trecut.

Potrivit raportului SRTV, anul 2006 va aduce noi posturi de televiziune pe piata, iar cele de nisa, "vor continua sa acapareze" din audienta tuturor, inclusiv din cea a canalelor TVR.

De asemenea, televiziunea publica recunoaste ca, anul trecut, a avut unele nereusite editoriale si organizatorice, printre care se numara lipsa productiei de film si serial romanesc la standardele anului 2005, folosirea insuficienta a studiourilor teritoriale, nereflectarea evenimentelor culturale si a personalitatilor din provincie, absenta unor "formatori de opinie" ai TVR, bugetul redus care a determinat realizarea unor emisiuni "sarace", prea putine sondaje si analize de continut, personalul insuficient pentru postul TVR 1 si supraaglomerarea studiourilor de filmare.

Stiri corecte, prezentatori credibili

Printre obiectivele postului TVR 1 pentru anul 2006 se numara "recastigarea si consolidarea increderii publicului prin echidistanta, stiri corecte, prezentatori credibili si realizarea de anchete "cu efect", reactii mai rapide la diverse evenimente, promovare mai agresiva, pachet grafic mai modern, dar si promovarea culturii prin realizarea unor emisiuni "coerente, atractive, incisive, controversate" despre carte, film, teatru, atat productii interne cat si coproductii culturale.

In ceea ce priveste postul TVR 2, acesta a parcurs, in 2005, doua etape distincte, determinate de schimbarea de strategie, vizibila din luna septembrie 2005. Aceste etape au dus in anul 2005, comparativ cu 2004, la o mentinere a ratingului si la o scadere a cotei de piata a postului.

Astfel, din punct de vedere al pozitionarii pe piata audiovizualului, TVR 2 a reusit in prima jumatate a anului 2005 sa atinga obiectivul de a iesi din plutonul statiilor mici si a devenit o statie medie, raportat la cota de piata.

TVR 2, fara telenovele

In ceea ce priveste postul TVR 2, inlaturarea telenovelelor din grila de programe , repozitionarea postului, avand in vedere realizarea unei televiziuni creative, cu forma si imagine dinamica, dar si cresterea calitatii programelor sunt principalele obiective ale SRTv.

De asemenea, institutia urmareste si definirea si promovarea unor noi vedete ale postului TVR 2, prin atragerea lor catre emisiunile pilon ale noii strategii. Rezolvarea problemei tehnice de segmentare a emisiei si emiterea 24 de ore din 24 la nivel national, cresterea gradului de acoperire, estimat sa ajunga in toamna lui 2006 la 90% din populatie, precum si adaptarea politicii de achizitii de film, sunt alte prioritati care vor duce la o noua pozitionare a TVR 2.

Totodata, in urma unor negocieri directe sau prin intermediul Euroviziunii, departamentul sport a reusit sa obtina drepturile pentru Jocurile Olimpice de Vara din 2008 si din 2012, Jocurile Olimpice de Iarna din 2010, turneele finale ale Campionatelor Mondiale de Fotbal din 2010 si din 2014, Campionatele Mondiale de Gimnastica, Natatie si Patinaj etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea