Social

#boala #auz # boli bizare # afectiune auz

Aude oamenii vorbind inainte ca acestia sa isi miste buzele

Un batran in varsta de 67 de ani, din Marea Britanie, sufera de o afectiune foarte bizara. Acesta poate auzi ce spun oamenii, inainte ca acestia sa isi miste maxilarul.

Aceasta boala, care il face pe batran sa traiasca practic ca intr-un film fara subtitrare, a aparut in urma unor leziuni la creier, chiar in zona care controleaza auzul, sincronizarea si miscarea, potrivit "Daily Mail".

Barbatul a constat ca poate auzi ce vor sa spuna oamenii inainte de a vorbi dupa ce s-a operat. Stimulii sai vizuali ajung la creier mai tarziu decat cei auditivi, iar acest lucru ingreuneaza comunicarea, au declarat medicii.

Medicii l-au supus pe batran mai multor teste, insa acestia nu au putut sa isi dea seama concret care a fost cauza declansarii acestei boli, insa cauta un tratament in acest sens.

Doctorii au descoperit insa ca batranul proceseaza semnalele vizuale cu o viteza mult mai mica decat cele auditive, fapt pentru care apare o intarziere de receptie de 200 de milisecunde.

Sursa foto: katenews2day.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea