Social

#nokia #vanzari #samsung #apple #scadere vanzari #smartphone

Au scazut vanzarile de telefoane la nivel mondial

Interesul pentru telefoanele mobile a scazut din ce in ce mai mult anul acesta. Pentru prima data din 2009, vanzarile la telefoanele mobile s-au prabusit cu 1,7%. Schimbarea preferintelor consumatorilor si concurenta intensa de pe piata sunt principalele motive.

Consumatorii au redus achizitiile de telefoane ieftine, iar ascensiunea smartphone-urilor nu a fost suficienta pentru a compensa declinul pe piata telefoanelor mobile.

"Conditiile economice dificile, schimbarea preferintelor consumatorilor si concurenta intensa de pe piata au slabit piata mondiala a telefoanelor mobile. Vanzarile globale au scazut ultima data în 2009", a declarat Anshul Gupta, analist la Gartner.

Numarul telefoanelor vandute catre utilizatori finali a scazut cu 1,7%, la 1,75 miliarde anul trecut, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Gartner. Lider de piata a fost firma Samsung, cu 385 milioane de unitati, din care 53,5% smartphone-uri, in timp ce Nokia a comercializat 333,94 milioane de unitati, iar Apple 130 de milioane de unitati.

Desi vanzarile sunt in scadere, categoria smartphone-uri, dominata de Samsung si Apple, a continuat sa creasca, estimandu-se ca in acest an sa depaseasca pentru prima data 50% din piata telefoanelor mobile.

Foto: pocketlint.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea