Social

Au mancat gaini moarte de gripa aviara!

Comuna doljeana Cetate poate reprezenta in acest moment o adevarata bomba epidemiologica de gripa aviara la om. Se pare ca o parte din gainile rapuse de aceasta boala au reprezentat o masa copioasa pentru mai multi rromi. Ieri, 102 persoane au fost izolate, medicii asigurand monitorizarea zilnica a starii lor de sanatate si tratarea preventiva, timp de sapte zile, cu Tamiflu .

Alarma de gradul I in judetul Dolj. In zona focarului Cetate, unde in urma cu cinci zile s-a instituit carantina, a fost organizat un sistem de supraveghere pentru depistarea eventualelor cazuri de gripa aviara la om. Chiar cu o zi inainte de confirmarea virusului H5N1, se pare ca mai multi rromi au luat gaini moarte de la o localnica si le-au mancat.

Ieri s-a anuntat ca au fost identificate 102 persoane care au venit in contact cu pasarile bolnave. Prof. dr. Dan Gabriel Mogos, directorul executiv al DSP, ne-a declarat ca acestea au fost izolate la domiciliu. De asemenea, s-a instituit tratament preventiv cu medicamente antivirale (Tamiflu) timp de 7 zile, la 108 persoane, atat localnicii care au venit in contact direct cu pasarile bolnave, cat si personalul de interventie in focar (6 jandarmi) si continua vaccinarea antigripala.

Locuitorii din Cetate sunt extrem de suparati pe medicul veterinar al comunei, pe care-l considera responsabil de aparitia focarului de gripa aviara. Oamenii sunt indignati pentru ca focarul a fost descoperit chiar in gospodaria acestuia, ne-a declarat primarul Marin Duta. Eforturile autoritatilor de a incheia in 3 zile actiunea de eutanasiere si ardere a pasarilor din Cetate continua.

(continuarea in Libertatea )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea