Social

#ninsoare #arabia saudita #om de zapada #zapada

Au fost interzisi oamenii de zapada! Ce risca cei care continua sa ii faca

Nimeni nu mai are voie sa faca oameni de zapada. Aceasta este o fatwa, un decret pe care un lider religios din Arabia Saudita l-a dat, dupa ce recent a nins abundent in regiuni intinse din Orientul Mijlociu, informeaza ibtimes.co.uk, citat de Mediafax.

Mohammad Saleh Al Minjed a emis aceasta normativa care afirma ca reproducerea in zapada a formelor umane si animale, chiar daca este executata in scopuri recreative, nu este acceptata in religia islamica, iar cei care incalca fatwa risca sa fie exclusi din comunitate. Potrivit decretului, doar obiectele neinsufletite, precum cladiri si vehicule, pot fi reproduse sub forma unor figurine de zapada, mai scrie site-ul citat.

Foto:catsmob.com

"Nu are nicio valoare in traditiile noastre, iar aceia care sunt fascinati de Occident ar trebui sa imite inventiile si stiinta lor, nu cultura lor", a declarat un blogger citat de Al Marsad News.

Decretul a creat nemultumirea locuitorilor din Golful Persic, care spun ca si asa ninge rar in zona lor, iar acum liderii religiosi nici nu le permit sa se bucure de acest fenomen meteo care creeaza emotie in special in randul copiilor.

Foto:olio-ataxia.tumblr.com

Arabia Saudita ocupa locul al doilea in topul celor mai calde tari din lume. Aici, temperaturile medii ating 45 de grade Celsius.

Foto: stemjobs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea