Social

#nasa #descoperire stiintifica # planete descoperire # planete locuibile

Au fost descoperite 10 planete locuibile

O echipa de experti ai Agentiei spatiale americane au reusit sa prelucreze niste date extrem de importante, captate de telescopul Kepler, prin care au descoperit un numar-record de 833 de posibile planete, dintre care zece cu potential de locuire, potrivit RIA Novosti.

Conform declaratiilor lui Jason Rowe, de la Institutul de cautare a inteligentei extraterestre, din luna ianuarie numarul planetelor-candidat in banca de date Kepler a crescut cu 29%, ajungand la 3.540.

De asemenea, potrivit noilor informatii, numarul planetelor apropiate de marimea Pamantului a crescut cu 78% — la 674, iar numarul planetelor cu raze mai mari decat cea a Terrei a crescut cu 33% — la 1.080.

Totodata, zece dintre aceste planete au o raza mai mica decat dublul razei terestre si au un potential crescut in ceea ce priveste locuirea lor, aflandu-se la o distanta de Soare ce permite aparitia pe suprafata lor a apei in stare lichida.

Sursa foto: descopera.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea