Social

#contact #infectare #virus #noua gripa #gripa porcina #h1n1

Au fost confirmate inca doua cazuri de infectare cu H1N1 in Romania

Virusul H1N1 face noi victime. Inca doua cazuri de infectare cu virusul noii gripe au fost confirmate astazi de autoritatile romane, cele doua persoane infectate fiind internate la Institutul Matei Bals .

Centrul National de Referinta pentru Gripa din cadrul Institutului Cantacuzino a confirmat in aceasta dimineata inca doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1. Potrivit autoritatilor medicale, este vorba despre o transmitere secundara de la cazurile confirmate.

Conform Realitatea TV, una dintre cele doua persoane infectate este contact al primei femei care a fost infectata cu acest virus iar cea de-a doua pesoana este un contact al tinerei de 28 de ani care a fost diagnosticata ulterior.

Cele doua persoane depistate sunt internate in Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals si se afla sub tratament antiviral, starea lor de sanatate fiind buna. In cazul persoanelor care au intrat in contact cu persoanele depistate pozitiv pana acum, autoritatile au dispus efectuarea de analize medicale , pana acum fiind efectuate peste 160 de teste.

In cazul persoanelor care au intrat in contact cu pacienti infectati cu H1N1 insa, situatia este neclara. Potrivit Antena3, exista persoane care se afla in carantina fortata, desi nu prezinta simptomele bolii, acestea plangandu-se de faptul ca nu primesc de la autoritati nici macar raspunsuri cu privire la analizele care li s-au facut.

Un astfel de caz este al Ralucai Posea, care a intrat care a intrat in contact cu femeia care s-a intors de la New York in 29 mai si despre care analizele au aratat ca este purtator al virusului AH1N1. Ca urmare a contactului direct cu fosta sa colega de liceu, Raluca si sotul sau au fost izolati la domicilu timp de 7 zile, fara sa li se ofere prea multe informatii despre starea lor de sanatate. Ei nus tiu nici pana acum rezultatele analizelor care le-au fost facute la spital, dupa ce li s-a cerut sa declare pe propria raspundere ca refuza internarea in Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals".

Cei doi soti au intrebat atunci daca li se recomanda internarea, dar li s-a raspuns ca este vorba doar de un formular tip. Apoi insa nu au mai primit nici o informatie sau veste, in urma intrebarilor afland totusi ca analizele lor nici nu au fost prelucrate. Celor doi li s-a spus ca acest lucru ar urma sa se intample doar daca vor manifesta simptomele noii gripe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea