Social

Au donat la partid mai mult decit aveau

Parlamentarii dau explicatii ridicole sau nu pot justifica faptul ca anul trecut, conform Monitorului Oficial, au donat la partid mai multi bani decit veniturile din declaratiile de avere. Asemenea justificari vor trebui oferite si Agentiei pentru Integritate, institutie care abia urmeaza sa se infiinteze.
Mama mea este o importanta femeie de afaceri in Oltenia. Bineinteles ca ea mi-a dat banii de donatie. Eu nu traiesc doar din salariul de parlamentar, ne-a justificat deputatul PPRM Lia Oguta Vasilescu contributia de 335 de milioane de lei pe care a facut-o la bugetul partidului si care a propulsat-o catre bancile Legislativului. Fara ajutorul mamei, marinimia ar fi creat o gaura semnificativa in bugetul tinarului parlamentar, deoarece in declaratia de venit , asa cum apare ea pe site-ul Camerei Deputatilor, aceasta a trecut ca venituri doar salariul de deputat din mandatul anterior, care se ridica la 362 milioane de lei. Iar diferenta de 27 de milioane cu greu i-ar fi ajuns pentru tot anul.
Au spart pusculita

Exista si parlamentari atit de devotati partidului, incit si-au devalizat economiile pentru a contribui cum se cade la bugetul pentru campania electorala. Toti banii pe care ii aveam in conturi i-am dat la partid, spune deputatul PNL Traian Barbuletiu, care a contribuit la binele partidului cu 407 milioane de lei, desi conform declaratiei sale de avere venitul sau pe anul trecut nu a depasit 96 de milioane de lei. Probabil a urmat exemplul purtatorului de cuvint al partidului, deputatul Eugen Nicolaescu, care de asemenea si-a donat economiile in contul partidului. Suma se ridica la 400 de milioane de lei, putin mai mult decit venitul de 362 de milioane pe care liberalul l-a declarat pe anul trecut. In general, au cam ajuns economiile, ne-a precizat sec Nicolaescu. Deputatul PD Petru Movila stie sa joace in echipa si accepta sacrificiul pentru coechipieri. Cind joci intr-o echipa, fiecare vine cu o contributie. Eu mi-am stricat toate economiile in conditiile in care nu eram tinta pe Camera Deputatilor, spune pedistul pe care locul de deputat l-a costat 400 de milioane.
Credit pentru un loc in Parlament

Pentru cine nu are o mama bogata sau nu a fost destul de stringator de-a lungul vremii exista alternative. Creditul bancar poate fi folosit si pentru asigurarea unui loc de contributor de frunte in partid, pozitie care se pare ca asigura si un loc in Legislativ. Inca mai am de dat bani la partid. Am luat un credit bancar si sint inca in perioada de restituire , justifica deputatul PSD Iuliu Nosa cele 108 milioane de lei pe care le-a donat partidului. Putin mai nehotarita, senatorul PD Maria Petre ne-a declarat intr-o prima faza ca suma pe care a varsat-o la bugetul de partid este adunata in numele a mai multi donatori. Ulterior a revenit si ne-a explicat adevaratul motiv: Am luat un credit de 17.000 de euro, pe care l-am si trecut in declaratia de avere. SI, intr-adevar, creditul exista. Ea a contribuit cu 178 de milioane de lei la bugetul organizatiei locale a PD din Ialomita si cu 475 de milioane la bugetul central al Aliantei D.A.
No comment

Exista si parlamentari care nu sint foarte incintati de ideea de a explica diferenta dintre banii varsati catre partid si venitul agonisit pe parcusul anului. E problema mea. Banii pe care ii cistig ii folosesc cum vreau eu. Nu cred ca ar trebui sa va dau explicatii, spune deputatul UDMR Kiraly Andrei Gheorghe . El a donat catre partid 354 de milioane de lei, in conditiile in care, insumat, venitul pe anul trecut din declaratia de avere nu depaseste 250 de milioane de lei. Mult mai diplomat, senatorul PNL Adrian Cioroianu ne-a cerut un ragaz sa se documenteze in momentul in care i-am cerut sa justifice donatia catre partid. Nu am mai reusit sa luam legatura cu dinsul. Si la el, contributia de 225 de milioane la bugetul partidului se apropie vertiginos de veniturile declarate pe site-ul Senatului. El a cistigat anul trecut 298 de milioane de lei. In situatia de a nu-si putea justifica donatiile catre partide prin prisma veniturilor se afla si alti parlamentari cu care, din diverse motive, nu am reusit sa luam legatura. Printre ei: Bogdan Olteanu ministru si deputat PNL, Cristian Adomnitei deputat PNL, Petru Tarniceru deputat PSD, Asztalos Ferencz deputat UDMR , Crin Antonescu deputat PNL si altii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea