Social

#abuz copii #abuz minori #abuz #studiu ingrijorator

Au crescut abuzurile parintilor asupra copiilor! Specialistii trag un semnal de alarma

Specialistii trag un semnal de alarma! Abuzurile parintilor asupra copiilor au crescut in timpul pandemiei.

 

Comparativ cu anii precedenti, abuzurile asupra copiilor au crescut considerabil. Jumatate dintre minorii care au sunat la telefonul copilului au raportat abuzuri si violente in familie, scrie realitatea.net. 

Anul 2020 a fost un an plin pentru psihologii de la linia de urgenta 983 a fost incarcata. Potrivit acestora, cele mai multe forme de abuz inregistrate asupra minorilor au fost inregistrate la debutul pandemiei. Doar la Directia Generala de Protectie a Copilului Iasi s-au primit peste 50 de apeluri din partea minorilor care au reclamat ca au suferit agresiuni din partea adultilor.

”Peste 200 au fost interventii la fata locului sau prin telefon. Specialistii nostri au facut consiliere tot prin telefon cu victimele violentei domestice, astfel ca, pe parcursul anului trecut, am avut 77 de masuri de plasament in regim de urgenta”, a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant DGASPC Iasi, potrivit realitatea.net.

Abuzurile nu s-au terminat insa, odata cu eliminarea restrictiilor de catre autoritati. Potrivit psihologilor acestea continua si au un impact puternic asupra copiilor, atat cele fizice cat si cele verbale. 

”Poate ca au iritat parintii, si atunci au fost mai agresivi verbal, poate anumite injurii, amenintari, cuvinte umilitoare. Depinde de la caz la caz. Este un sentiment de abandon, sentimentul ca nu este iubit. Din cauza acestor sentimente de abandon si de neiubire poate sa fie o retragere in sine, o stima de sine scazuta, poate sa nu se mai concentreze pe invatat, poate sa apara si abandonul scolar in aceasta perioada de pandemie”, a explicat psihologul Felicia Ciobanu, potrivit sursei citate.

Tinerii agresati fizic sau verbal de catre parinti au nevoie de consiliere psihologica de specialitate. Ce este cel mai grav insa este faptul ca acestia nu au mijloacele necesare pentru a beneficia de ajutor specializat. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea