Social

#putin criza gazului #summit moscova gaze

Atitudinea UE nu contribuie la gasirea unei solutii in criza gazului

Atitudinea Uniunii Europene in negocierile pentru criza gazului "nu contribuie la gasirea unei solutii", a declarat sambata purtatorul de cuvant al premierului rus Vladimir Putin.

Declaratia purtatorului de cuvant al lui Putin venea dupa ce purtatorul de cuvant al Comisiei Europene la Moscova, Denis Daniilidis, declarase ca discutiile de la Moscova de sambata au fost "constructive, dar nu au adus pentru moment rezultate", potrivit AFP. Daniilidis, care participase alaturi de oficialii europeni la un minisummit gazduit de presedintele rus Dmitri Medvedev la Kremlin , a subliniat ca discutiile care vor continua sambata seara intre premierii rus si ucrainean sunt pur bilaterale.

Nu va exista niciun reprezentant UE la aceste discutii, a subliniat el. Anterior, atat Gazprom, cat si partea ucraineana anuntasera ca o solutie pentru reluarea tranzitului spre Europa ar putea fi gasita sambata la Moscova. Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat ca doreste ca livrarile de gaz spre Europa pe teritoriul ucrainean sa fie reluate "in urmatoarele cateva zile", la finalul unei conferinte internationale de la Kremlin.

Medvedev a adaugat ca negocierile dintre Moscova si Kiev pe aceasta tema vor continua. "Aceste negocieri vor continua cu participarea Rusiei si Ucrainei", a spus el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea