Social

#instabilitate atmosferica #atentionare anm #cod galben #anm #cod portocaliu

Atentionarea ANM! Cod portocaliu de ploi si furtuni!

ANM a emis o atentionare de cod porocaliu de instabilitate atmosferica si ploi torentiale, insotite de vijelii, si posibil grindina. Iata care sunt zonele afectate.

Codul portocaliu este valabil in intervalul 28.06, ora 14:00 – 28.06, ora 23:00. In acest interval, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si vor cadea cantitati de apa insemnate. In judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau, gradul de instabilitate atmosferica va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantitati de apa de peste 60...70 l/mp, anunta anm.

Codul galben este valbil in intervalul 28.06, ora 10:00 – 28.06, ora 23:00. In intervalul mentionat, in zonele montane, precum si in Moldova, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei si a Maramuresului vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si punctiform 50 l/mp, cu precadere in zona montana, scrie anm.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea