Social

Atentionare meteo privind efectul ploilor si al incalzirii vremii

Prefecturile din 27 de judete au primit, miercuri, o atentionare meteorologica asupra efectelor incalzirii vremii si ale ploilor care vor cadea in intervalul 16-18 februarie, informeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.

Atentionarile au fost trimise prefecturilor Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Salaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea.

Potrivit mesajului Administratiei Nationale de Meteorologie, incalzirea vremii si precipitatiile insemnate calitativ vor afecta vestul tarii si zonele montane cu altitudini de pana la 1.500 de metri.

Atentionarea prevede ca, din 16 februarie , ora 12.00, pana in 18 februarie, ora 8.00, procesul de incalzire a vremii va cuprinde treptat toate zonele tarii.

Se vor inregistra valori pozitive de temperatura pana la altitudini de circa 1.500 de metri. De asemenea, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, care local vor depasi 20 l / mp in 24 de ore in regiunile vestice, inclusiv in zona Carpatilor Occidentali . Acest context meteorologic va avea drept consecinta topirea relativ brusca a stratului de zapada, a adaugat sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea