Social

#cod galben de vreme rea #atentionare meteo #vant puternic #conditii meteo

Atentionare meteo de vreme rea! Cod galben de vant puternic si ninsori

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari de vreme rea pentru urmatoarele zile, dintre care si un cod galben de ninsori si vant puternic.

 

In intervalul 06 aprilie, ora 21:00 – 08 aprilie, ora 10:00 va intra in vigoare o atentionare de vreme rea, fiind vizate fenomene precum: precipitatii moderate cantitativ, predominant ninsori;intensificari ale vantului, vreme deosebit de rece.

“Incepand din noaptea de marti spre miercuri (6/7 aprilie), in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, precum si in zonele montane si deluroase, vor predomina precipitatiile sub forma de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15...20 l/mp). Se va depune strat de zapada, local consistent indeosebi la munte.

Temporar, vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze in general de 45...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberand zapada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada in toata tara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Precipitatii mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marti (6 aprilie) si in regiunile nord-vestice. Pana sambata (10 aprilie) vremea se va mentine deosebit de rece, iar in cursul noptilor si al diminetilor local se va produce bruma.”, potrivit ANM.

COD GALBEN de vreme rea

Cursa foto: meteoromania.ro

In intervalul de valabilitate 06 aprilie, ora 23:00 - 07 aprilie, ora 18:00, intra in vigoare un cod galben de ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului. 

„In intervalul mentionat, in sudul Banatului, sudul si estul Transilvaniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, va ninge, local insemnat cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolita, zapada spulberata si vizibilitatea redusa sub 100 m.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In Capitala, marti, cerul va avea innorari, trecator va ploua slab, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 3...6 grade. Miercuri vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta data. Astfel, temperatura maxima va fi de 7...9 grade, iar cea minima de -2...0 grade, mai scazuta in zona periferica. Cerul va avea innorari si temporar, mai ales ziua, va ploua. Vantul va avea intensificari in prima parte a intervalului cu viteze, in general, de 45...55 km/h, apoi va slabi in intensitate. Spre sfarsitul noptii vor fi conditii de ceata si bruma.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea