Social

#cod galben de viscol #atentionare meteo #cod galben de ninsori #avertizare meteo #viscol #ninsori

Atentionare meteo! COD GALBEN de ninsori si viscol in 21 de judete

In intervalul 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00 sunt vizate fenomene precum precipitatii sub forma de ninsoare si lapovita, local intensificari ale vantului, vreme deosebit de rece, in cea mai mare parte a tarii.

“In intervalul mentionat, vor fi precipitatii, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare in majoritatea regiunilor, iar vantul va avea intensificari, local si temporar, cu viteze in general de 45...55 km/h. La munte va ninge si se va depune strat nou de zapada peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va mentine deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative in cursul noptilor si al diminetilor, iar indeosebi in vestul, nord-vestul si, partial, centrul tarii, se va semnala bruma.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 23 martie, ora 12:00 - 24 martie, ora 18:00 intra in vigoare un cod galben de vreme rea cu intensificari ale vantului.  

“In Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) si in nord-estul Munteniei vor fi perioade in care vantul va avea intensificari cu viteze de 55...65 km/h, iar pe arii restranse peste 70 km/h. Vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, mai ales sub forma de ninsoare, temporar viscolita.”, avertizeaza ANM.

Si in intervalul 23 martie, ora 18:00 - 24 martie, ora 21:00 este in vigoare un alt cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene precum intensificari ale vantului, ninsori in general moderate cantitativ, viscol in zona inalta, in Carpatii Meridionali si local Carpatii Orientali.

“In intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali si local in Carpatii Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini in general de peste 1500 m vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70...90 km/h, ninsoarea va fi viscolita, zapada spulberata si vizibilitatea redusa sub 100 m.”, avertizeaza ANM.

Sursa foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea in Bucuresti

Vremea va fi inchisa si vor fi perioade in care se vor semnala precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare, in special in noaptea de marti spre miercuri (23/24 martie) si in dupa-amiaza zilei de miercuri (24 martie). Vantul va sufla moderat, cu usoare intensificari, pana in jurul a 40 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece. Marti (23 martie) maxima termica se va situa in jurul valorii de 8 grade, iar miercuri (24 martie) va fi de 5...6 grade. Temperaturile minime se vor situa intre -4 si -1 grad.  

Sursa foto principala: zf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea