Social

# vremea in weekend #atentionare anm #canicula #instabilitatea atmosferica

Atentionare ANM: Canicula si instabilitate atmosferica! Iata ce ne asteapta in weekend

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare de instabilitate atmosferica, canicula si disconfort termic accentuat, valabil in perioada 1 – 2 iulie.

In intervalul mentionat, vremea va fi calduroasa, pe arii restranse caniculara in vestul si in sudul tarii, iar disconfortul termic se va accentua treptat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati, vineri, 1 iulie, local in sud, sud-est si izolat in celelalte regiuni, iar sambata, 2 iulie, in cea mai mare parte a teritoriului, potrivit meteoromania.ro/anm.

Indeosebi in zonele de deal si de munte, mai ales in cursul dupa-amiezelor si al serilor, vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina. Incepand de duminica, 3 iulie, gradul de instabilitate atmosferica se va accentua si va cuprinde majoritatea regiunilor, adauga acestia.

In Bucuresti, maximele termice vor urca astazi pana la 33 de grade Celsius. Cerul va fi innorat dupa orele amiezii, iar in prima parte a noptii vor fi conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Sambata si duminica minimele nu vor scadea sub 20 de grade iar maximele vor urca pana la 32 de grade Celsius. Cerul va fi partial noros in abele zile.

In tara vineri, vremea calduroasa si caniculara, iar temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 35 de grade Celsius. Incepand cu a doua parte a zilei se vor inregistra averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe alocuri se vor semnala conditii de grindina.

Sambata si duminica vremea se va mentine calduroasa in toata tara. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 24 de grade Celsius, iar maximele se vor incadra intre 28 si 34 de grade Celsius. Cerul va fi variabil si sunt posibile averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, in special in zone de sud-vest a tarii, la deal si la munte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea