Social

Atentii 4x4 pentru alesi, de la firmele cistigatoare

Viceprimarii Capitalei se plimba cu masini ale firmelor care au cistigat contracte de sute de milioane de lei de la primarie. Autoturismele preferate sint 4x4.

Edilii Bucurestiului au acceptat din partea firmelor care au contracte cu primaria masini cu care sa se deplaseze.

Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei, are la dispozitie trei masini: un Mercedes ML, o Toyota 4X4 si un ARO printr-un protocol incheiat cu firmele de salubrizare Rosal si REBU. Am cerut sa mi se puna la dispozitie aceste masini pe timp de intemperii. Nu le folosesc tot timpul. In plus, ele sint folosite si de Directia de utilitati publice, nu doar de mine, sustine Razvan Murgeanu.

Pe de alta parte, viceprimarul recunoaste ca uneori pleaca chiar de acasa cu aceste masini. Daca dimineata plec de acasa direct pe teren, plec cu una dintre aceste masini, spune Murgeanu.

Cind este intrebat de ce a acceptat masini de la firme care au contracte de salubrizare si deratizare cu primaria, viceprimarul Murgeanu se scuza ca parcul auto al institutiei este imbatrinit. Am incercat sa merg pe teren cu ARO-ul lui Viorel Lis. Dar masina este veche si nu merge, pentru asta am acceptat masinile firmelor private, a justificat Murgeanu. Cind am incheiat contractul cu municipalitatea, acum sase-sapte ani, in caietul de sarcini era un punct care spunea ca trebuie sa punem la dispozitie masini pentru inspectorii din primarie. Ele sint disponibile atit pe timp de iarna, cit si pe timp de vara, ne-a declarat Silviu Prigoana, detinatorul firmei Rosal.

Masini cu soferi puse la dispozitie de 3D

O alta firma care pune la dispozitia edililor de la primarie masini este firma 3D Romania. Numai ca, in afara de masini, firma le da si soferi. 3D Romania are contracte de deratizare si de combatere a tintarilor in Bucuresti.

Noi avem pe teren 50 si ceva de masini. Pentru ca cineva sa-mi confirme lucrarile de pe teren, am nevoie ca un inspector de primarie sa se deplaseze la fata locului. Este un compromis. Inspectorii ma ajuta pe mine, iar eu ii ajut pe ei. Pentru ca fara stampila lor nu primesc banii, spune Andrei Leca, directorul general adjunct al firmei 3D Romania.

Edilii recunosc ca inspectorii ar trebui sa se deplaseze pe teren si sa constate stadiul lucrarilor de deratizare cu masinile de la Primaria Bucuresti , dar, pentru ca parcul auto al institutiei este sarac, accepta masinile firmelor.

Orban a accidentat masina altei firme

Si viceprimarului general al Capitalei, Ludovic Orban, ii place sa conduca masinile altora. Acesta a intrat, duminica seara, intr-un tramvai cu un autoturism marca Jeep Grand Cherokee , care apartine firmei Romstrade , firma care a avut contracte in derulare cu Primaria Capitalei.

Numai ca viceprimarul sustine ca nu are nici o legatura cu firma, ci doar cu patronul ei. Masina apartine unui vechi prieten, administrator la aceasta firma. Faptul ca eu conduceam acea masina nu are nici o legatura cu contractele pe care primaria le-a avut cu aceasta firma, ne-a declarat Orban.

Videanu are masina de la Blaga

Primarul general al Bucurestiului, Adriean Videanu, are la dispozitie o masina nu primita de la firme, ci de la Ministerul Administratiei si Internelor, condus de colegul sau de partid, Vasile Blaga. Masina este un Volkswagen Touareg de culoare bleu, dotata cu girofar. Orice institutie publica poate sa incheie contract de comodat cu o alta institutie. Aici intra si inchirierea unei masini, sustine Mircea Nicu Toader, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea