Social

#cancer #renuntare fumat #tigari electronice #tigari #substante toxice

ATENTIE! Tigarile electronice sunt cancerigene

Apelezi la tigara electronica pentru a te lasa de fumat? Cercetatorii de la Universitatea din Toronto, in frunte cu medicul Riyad al-Lehebi, trag un semnal de alarma! In opinia acestora tigarile electonice nu te ajuta sa renunti la fumat, ba mai mult contin substante cancerigene!

 

Potrivit studiului, dispozitivele electronice sunt o alternativa numai pentru o scurta perioada de timp, fumatorii reintorcandu-se la tigarile clasice dupa sase-opt luni. Ba mai mult, tigarile electronice contin substante toxice canceroase, precum acroleina, acetaldehida si formaldehida.

Cercetatorii avertizeaza ca tigarile electronice pot cauza tuse seaca, iritatii ale gatului, respiratie dificila, sau batai neregulate ale inimii.

Medicul Riyad al-Lehebi sustine ca nu exista dovezi care sa ateste ca tigarile electronice sunt eficiente in oprirea fumatului.

“Fumatul ramane cauza principala a mortilor premature in Regatul Unit, iar noi incurajam fumatorii care vor sa renunte sa incerce mai intai metodele sigure, cum ar fi programele specializate de intrerupere”, declara Penny Woods, seful executiv al Fundatiei Britanice a Plamanului (British Lung Foundation).

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.223 de persoane si prezentat la Conferinta Internationala a Societatii Americane de Chirurgie Toracica, in Denver.

 

Sursa foto: themover.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea