Social

#hepatita a #vacanta mare #vacanta bulgaria #oferte Bulgaria # virus bulgaria

Virus periculos pe litoralul bulgaresc! Iata ce boala cumplita poti lua

Inundatiile masive din ultima luna au pus pe jar autoritatile din Bulgaria si nu numai. Ele atrag atentia asupra faptului ca apa Marii Negre pe litoralul tarii vecine ar putea fi infestata cu hepatita A.

Ministerul Afacerilor Externe din Romania ii informeaza pe toti cei care au de gand sa calatoreasca in Bulgaria sau care se afla deja pe litoralul bulgaresc ca, potrivit informatiilor publicate de specialistii bulgari in hepatologie, riscul este ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

In urma analizelor apei in zona Varna s-a constatat "un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiza microbiologica Escherichia coli si enterococi intestinali, potrivit Inspectiei Regionale de Sanatate Varna.

Specialistii le recomanda turistilor sa nu consume midii crude, sa utilizeze dusul dupa baile in mare, sa respecte regulile igienico-sanitare si, pentru siguranta, cei care isi petrec vacanta pe litoralul bulgaresc in acest an, sa se vaccineze impotriva hepatitei A.

"Virusul hepatitei A se transmite pe cale fecal-orala. Daca, potential, apele sunt contaminate cu acest virus, exista si aceasta modalitate de transmitere", a explicat pentru Digi24, dr. Stefan Ion, seful Sectiei de boli infectioase a Spitalul Matei Bals.

Foto: amfostacolo.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea