Social

#reduceri #reduceri toamna #reduceri false

Atentie la reducerile de toamna! Uite cum poti fi pacalit!

De doua saptamani, marile magazine afiseaza cu cifre de o schioapa reduceri care merg pana chiar si la 70%. Specialistii in publicitate trag insa un semnal de alarma si arata ca, de fapt, multe dintre aceste discounturi sunt artificiale.

Acestia sustin ca pretul mic atrage consumatorii care ajung, in final, sa cumpere mai mult decat si-au propus si, evident, sa cheltuiasca mai mult. "La final, cosul de cumparaturi este mai mare la ei decat la cei care cumpara la preturi standard", spune Sorin Psatta, specialist in publicitate, citat de digi24.ro.

Mai exact, nu trebuie sa te lasi pacalit de anunturi precum "Cumperi doua perechi de blugi, primesti una gratuit" sau "Cumperi de 200 de lei, platesti doar jumatate".

Si cei de la Protectia Consumatorilor spun ca reprezentantii magazinelor folosesc adesea practici incorecte pentru a atrage clientii in magazin. Atentie sporita la modul de afisaj, intrucat este obligatoriu ca pe eticheta sa fie marcat atat pretul vechi, cat si cel nou, dar si procentul calculat pentru reducere.

Tot specialistii spun ca trebuie privite cu scepticism promotiile de tipul "Ultimele zile de reduceri" si care, spun acestia, iti induc sentimentul ca ratezi ocazii unice.

Sursa foto: mallshoppingcenter.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea