Social

#ministerul finantelor publice #impozit #returnare bani #e-mail

Atentie la email-uri! Atac informatic in numele Ministerului Finantelor

In ultimele saptamani, mii de romani  au primit un e-mail prin care sunt anuntati de ministerul finantelor publice ca li se ramburseaza sume de bani de pe  urma unor impozite recorelate.

Reprezentantii Fiscului spun insa totul nu este decat un atac informatic de tip phishing, prin care persoane rau intentionate vor sa intre ilegal in posesia datelor personale ale oamenilor si ale companiilor.

 

Cum arata un e-mail trimis de hackeri

 

In primul rand, e-mail-ul este trimis de pe o adresa falsa:  Ministerul Finantelor Publice -serviciu@mfi.com”

In dreptul subiectului e-mail-ului este trecut Ministerul Finantelor Publice – Taxe si Impozite”.

Iata cum arata un astfel de mesaj:

"Dupa ultimele calcule ale activitatii dumneavoastra anuale am stabilit ca va sunt eligibile pentru primirea unei rambursari a impozitului in conformitate cu sectiunea 501 (c). Valoarea impozitului returnat este de 473,27 RON. Va rugam sa ne trimiteti cererea de rambursare a impozitului si sa asteptati 6-9 zile pentru verificarea datelor introduse. Pentru a accesa formularul de plata va rugam sa va completati datele aici : //www.mfinante.ro/acasa.html?method=rambursare&pagina=52155. Aceasta notificare a fost trimisa de catre Ministerul Finantelor Publice, Biroul de plati pentru persoane fizice.

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Serviciul de Comunicare si Relatii Publice
sef serviciu : Cristian Marin“

 

Ce trebuie sa faci daca primesti un e-mail de la Ministerul Finantelor Publice

 

Oficialii Ministerului Finantelor Publice ii avertizeaza pe cei care primesc acest e-mail sa nu acceseze linkul inserat in text sau si sa nu-si introduca datele personale.

“In urma investigatiilor efectuate s-a constatat ca IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate in dotarea Ministerului Finantelor Publice, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing”, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Vasile Farc, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice (D.G.F.P.) Bihor a declarat pentru Adevarul ca “singura modalitate prin care Ministerul Finantelor ii informeaza pe oameni ca au de platit sau primit in urma regularizarii este scrisoarea recomandata, trimisa prin posta”.

Totodata, Farc a atras atentia contribuabililor asupra greselilor pe care hackerii le-au facut atunci cand au conceput acest atac phishing: “Ei trimit mailuri de pe o adresa mfi.com, noi trimitem de pe mfinante.ro. In plus, mailurile sunt semnate cu numele lui Marin Cristian, Seful Serviciului de Comunicare din Bucuresti , ori noi nu semnam mailurile de instiintare cu numele lui".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea