Social

#craciun #gunoi #mancare

Atentie la cumparaturile de Craciun! Tu cata mancare arunci la gunoi?

Chiar daca bugetul pentru cumparaturile de Craciun a scazut pentru multi romani, romanii arunca in continuare cantitati impresionante de mancare la gunoi.

Bugetul mediu de cheltuieli pentru Sarbatori al unei familii de romani este de 1.052 de lei, fata de 1.523 de lei in 2009, arata un studiu realizat de Mednet.

"Reducerea bugetului destinat alimentelor pentru Craciun si Revelion se va face prin renuntarea totala la anumite produse cum ar fi bauturile alcoolice - 34,2% nu vor mai cumpara deloc -, achizitionarea intr-o cantitate mai mica de bauturi racoritoare, carne, bauturi alcoolice, legume/fructe si produse traditionale ", au explicat reprezentantii Mednet, citati de Gandul.info.

Romanii cumpara insa in continuare mai multa mancare decat le trebuie, iar o mare parte ajunge la gunoi.

Dragos Frumosu, Presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara , Dragos Frumosu, spune ce romanii arunca 5% din mancarea achizitionata printr-o vizita la un hipermarket.

"La o medie de 10 mii de tone de gunoi colectat pe luna, intre 4 si 5 mii de tone sunt resturi de mancare doar intr-un sector al Capitalei", a declarat pentru Gandul.info Stelian Minea, de la Departamentul Menajer al firmei de salubrizare Rosal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea