Social

Atentie la conservanti!

Conservantii previn deteriorarea alimentelor si, in acelasi timp, protejeaza gustul acestora. In afara cazului in care cultivam diverse legume si fructe in gradina proprie, este aproape imposibil sa consumam mancaruri fara conservanti in timpul procesului de fabricatie a produsului alimentar . Producatorii adauga conservanti in special pentru a preveni deteriorarea produselor alimentare pe timpul transportului sau al depozitarii. Conservantii sunt folositi fie ca antimicrobieni, fie ca antioxidanti . Antimicrobienii previn dezvoltarea mucegaiurilor, a drojdiilor sau a bacteriilor. Antioxidantii impiedica reactia care apare din combinarea mancarurilor cu oxigenul in prezenta luminii, a caldurii sau a anumitor metale, impiedicand rancezirea sau innegrirea alimentelor, ca si aparitia unor pete. (continuarea in Cronica Romana )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea