Social

#scumpire lapte #taxe 1 aprilie #crestere taxe #crestere accize # scumpire tigari

Atentie! Iata ce se scumpeste si ce se ieftineste incepand de astazi, 1 aprilie!

Incepand de astazi, 1 aprilie, taxele si accizele pentru anumite produse se vor modifica simtitor. Medicamentele, produsele lactate si tigarile vor fi afectate de o crestere considerabila, iar gazele se vor ieftini temporar.

Noul Catalog National al Medicamentelor intra astazi in vigoare si actualizeaza preturile medicamentelor care se deconteaza de catre CNAS, printr-un curs valutar crescator, care va atinge valoarea de 4,42 lei/ euro, cu 0,16 lei mai mare decat cel practicat in anul precedent.

Scumpirea tigarilor este cauzata atat de modificarea cursului leu - euro, cat si taxele aplicate de catre stat de 80% pentru pretul unui pachet de tigari. Se pare ca viciul se va acciza la un curs de 4,74 lei/ euro, iar tigarile ieftine, predispuse contrabandei, vor fi cele mai afectate de aceasta decizie, deoarece procentul de scumpire va fi mai mare in cazul lor decat in cazul tigarilor mai scumpe acum.

Tot astazi vor fi anulate cotele de lapte, lucru care va duce, cel mai probabil, la importarea produselor lactate ieftine. Introdus in 1984, sistemul acestei cote avea menirea de a limita productia si de a o regulariza. Daca aceasta cota dispare, se vor intensifica importurile, iar fermele romanesti crescatoare de bovine vor incepe sa dispara treptat din peisaj, ducand astfel la o cresterea pretului produselor locale.

In privinta gazelor, se pare ca clientii E.ONEnergie Romania vor plati cu 1,5% mai mult, in timp ce furnizorul GDF SUEZ Energy Romania va scadea, cel putin temporar, preturile cu aproape 9%.

Sursa foto:ampress.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea