Social

#imbolnavire #virus #h1n1 #gripa porcina

Atentie, gripa porcina de Europa a ajuns in Romania!

Romania, fata in fata cu gripa porcina europeana. Doi britanici sositi la Iasi zilele trecute si un roman intors din Spania au fost depistati cu virusul A/H1N1.

Potrivit Adevarul, cei doi britanici fac parte dintr-un grup de 22 de persoane, care a venit la Iasi ca sa faca terapie cu minorii cu deficiente motorii din oras. Ei au ajuns in Romania pe 23 iunie si au ajuns la spital dupa patru zile, desi la un prim control nu prezentau semne de boala .

Cei doi sunt internati acum la Iasi si se afla sub supraveghere medicala si medicatie . Copii care au intrat in contact cu ei sunt si ei supravegheati, fiind izolati. Potrivit medicilor ieseni, grupul din Marea Britanie, din care faceau parte cei doi este format din 18 minori si 4 cadre didactice si a fost cazat la Grup Scolar "Ion Holban" Iasi.

Duminica a mai fost anuntat un alt caz de infectare cu virusul gripei porcine, la un barbat venit din Spania. Odata cu aceste trei cazuri, medicii avertizeaza asupra faptului ca tara noastra va incepe sa se confrunte din ce in ce mai mult cu gripa porcina “de Europa”, nu doar cu acele cazuri venite din SUA si Canada.

Ultima statistica a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca in lume au fost depistate aproape 60.000 de cazuri de infectie cu A/H1N1 in 113 tari, si 263 de decese, noteaza Adevarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea