Social

#atentatul de la nisa #suspecti arestati #atentat Nisa #isis

Atentatul de la Nisa a fost planuit luni de zile. Cinci suspecti, arestati

Cinci persoane au fost arestate preventiv si puse sub acuzare pentru complicitate in pregatirea atentatului de la Nisa, ce a avut loc in noaptea de 14 spre 15 iulie si s-a soldat cu 84 de morti.

 

Dintre cele cinci persoane arestate, trei dintre suspecti au fost identificati ca fiind Ramzi A, Mohamed Oualid G si Chokri C si au fost inculpati pentru complicitate la o "crima comisa de un grup cu legaturi teroriste". Pe langa acestia, un cuplu, este suspectat ca ar fi furnizat un pistol lui Lahouaiej-Bouhlel si au fost acuzati de "incalcarea legislatiei privind armele in legatura cu un grup terorist".

Francois Molins a declarat intr-o conferinta de presa ca atacul fusese planuit cu cateva luni de zile in urma. Acesta a adaugat ca unul dintre suspecti a filmat scena atacului, potrivit mediafax.ro.

Procurorul Molins a declata ca fotografiile si istoria cautarilor online din telefonul lui Bouhlel arata ca acesta planuia un viitor atac inca din anul 2015.

Gruparea terorista Stat Islamic a revendicat atacul de la Nisa declarand ca Bouhlel ar fi fost unul dintre "soldatii" organizatiei.

Sursa foto: timisoarastiri.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea