Social

#atentat #masina-capcana #atentat terorist #raniti #cairo

ATENTAT TERORIST in Cairo! Explozia a zgduit tot orasul

Sase politisti au fost raniti in aceasta dimineata, in timpul unui atentat terorist ce a avut loc in Cairo. O masina-capcana a explodat in fata cladirii serviciilor de securitate, situata in suburbia nordica Shubra al-Kheima, a anuntat Ministerul egiptean de Interne, conform mediafax.ro.

Atacatorul care a parcat masina in fata cladirii a fugit apoi cu o motocicleta care il urma, potrivit ministerului egiptean.

Explozia a avariat fatada cladirii si a putut fi auzita in tot orasul. Ministerul de Interne a afirmat ca zona este verificata minutios, iar autoritatile depun eforturi pentru a-i prinde pe autorii atacului.

Fortele de securitate egiptene au fost vizate in mod repetat de militantii islamisti. Atacurile s-au extins din Peninsula Sinai spre Cairo dupa ce armata l-a inlaturat de la putere pe presedintele islamist Mohammed Morsi, la jumatatea anului 2013.

Securitatea Nationala, politia secreta egipteana, a jucat un rol important in actiunile de combatere a miscarii islamiste, care au vizat mii de activisti. Sute de membri a gruparii au fost de asemenea ucisi in confruntari cu politia, inclusiv in cursul protestelor, mai precizeaza mediafax.ro

Sursa foto: theguardian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea