Social

Atentat terorist esuat, in China

Autoritatile chineze au dejucat un complot care viza prabusirea unui avion de pasageri in drumul spre Beijing. Aeronava a fost obligata sa efectueze o aterizare de urgenta. Incidentul a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. Avionul, care decolase din regiunea nord-vestica Xinjiang cu destinatia Beijing, a aterizat in orasul Lanzhou (nord-vest), dupa ce echipajul a descoperit „un complot pentru provocarea unui dezastru aviatic", a declarat guvernatorul provinciei Xinjiang, Nuer Baikeli. „Incercam sa aflam cine sunt persoanele implicate in incident, de unde sunt, care era scopul lor", a mai spus guvernatorul. Agentia China Noua, preluata de Reuters, a relatat ca autoritatile banuiesc „un complot in vederea comiterii unui atac terorist". Aeronava a aterizat in siguranta, fara a se inregistra victime sau daune materiale. Potrivit unei surse oficiale, cel putin doi pasageri au fost retinuti pentru interogatoriu. Sursa, care a ramas anonima, a precizat ca in toaleta avionului au fost gasite substante inflamabile.

Autoritatile dau vina pe uiguri

Autoritatile chineze au anihilat, deja, la sfarsitul lui ianuarie un grup care pregatea atentate impotriva Jocurilor Olimpice. Mai multi membri ai gruparii aflate in provincia separatista Xinjiang au fost ucisi. "In mod vizibil, grupul prevazuse un atentat care viza Jocurile Olimpice", a precizat, ieri, pentru AFP, un oficial chinez. "Jocurile Olimpice prevazute pentru luna august sunt un eveniment important, dar exista inca persoane care comploteaza pentru a le sabota. Acesta nu mai este un secret acum", a adaugat acesta. In provincia Xinjiang din nord-vestul Chinei traiesc opt milioane de etnici uiguri, de religie musulmana, care doresc independenta asa-numitului "Turkestan de Est". Provincia separatista se invecineaza cu Pakistanul, Afganistanul si Asia Centrala. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea