Social

# Mohamed Lahouaiej Bouhlel #atac 14 iulie #atac terorist Nisa #atac Nisa #atac Nice

Atentat la Nisa: 84 de morti si 100 de raniti. “10 copii au murit in atac”

Ziua nationala a Frantei s-a transformat intr-una de doliu! Aseara, la ora 22.30 - 23.30, ora Romaniei, la Nisa, unde sute de francezi urmareau focurile de artificii un camion a intrat in plina multime ucigand peste 84 de persoane, printre care si zece copii, si ranind alte sute. Printre victime se numara si cetateni straini, doi romani fiind spitalizati!

Autoritatile locale si nationale sustin ca este vorba despre un atentat terorist, iar soferul camionului a fost impuscat.

“In momentul in care a fost impuscat mortal de politie, el trasese mai multe focuri de arma”, a declarat primarul orasului Nisa, Christian Estrosi.

Soferul era un barbat de 31 de ani, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un francez de origine tunisian, care traia in Nisa. Barbatul era casatorit si avea trei copii.

O “grenada inactiva” si “arme lungi false” au fost de asemenea gasite in camion, potrivit unei surse apropiate anchetei.

"Caracterul terorist al atentatului de la Nisa nu poate fi negat. Intre cei 84 de morti sunt si mai multi copii. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a lupta impotriva flagelului terorismului. In acest sens vom consolida eforturile noastre in Irak si Siria”, a declarat presedintele francez Francois Hollande, conform AFP, sustinand ca starea de urgenta in Franta va fi prelungita cu trei luni si facand apel la militarii in rezerva.

Sursa foto. nbcnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea