Social

Atentat la conturile lui Ahmetov

Sahtior Donetk, echipa antrenata de Lucescu, este virtual campioana a Ucrainei, avind patru puncte avans fata de Dinamo Kiev cu doua runde inainte de caderea cortinei.

Dupa ce a cistigat titluri de campion in Romania, cu Dinamo si Rapid, si in Turcia cu Galata si Besiktas, Mircea Lucescu este la un pas de a deveni cel mai bun si in Ucraina. In etapa a 28-a, antepenultima din campionat, Sahtiorul lui Il Luce a cistigat acasa un meci extrem de dificil, 2-0 cu Dnepr . Echipa din Donetk, unde joaca romanii Rat, Stoican, Barcauan si Marica are 74 de puncte, urmata de Dinamo Kiev, cu patru mai putine. In penultima etapa, Sahtior are o deplasare grea la Odessa, iar urmaritoarea din Kiev joaca si ea pe teren strain, dar cu o echipa mai slaba, Zakarpatia. Daca Sahtior bate la Odessa sau face egal, coroborat cu o remiza a lui Dinamo Kiev, atunci meciul direct programat in ultima etapa se va juca la Donetk cu sampania frapata in vestiar.

Revenind la dificilul meci cu Dnepr, Sahtior a cistigat prin golurile marcate de brazilienii Jadson (14 - penalty) si Brandao (71), iar Lucescu a folosit trei romani: Cosmin Barcauan a jucat toate cele 90 de minute, iar Razvan Rat ( cartonas galben in min. 64) a fost inlocuit cu Flavius Stoican in min. 84. Ciprian Marica a ramas pe banca de rezerve.
Victorie braziliana

Mircea Lucescu a caracterizat astfel partida: A fost un meci fascinant, ambele echipe jucind agresiv si reusind un joc bun. A fost un adevarat show fotbalistic. Au fost doua formatii cu jucatori de valoare si s-a vazut cine este echipa mai buna. El a apreciat ca Dnepr a fost mai buna in prima repriza, cind a surprins pe Sahtior cu agresivitatea sa si cu presingul desfasurat. Portarul nostru, Jan Lastuvka, a fost in mare forma si a avut si mult noroc. La pauza am schimbat tactica si am apelat la tehnica jucatorilor brazilieni. Toti patru (n.r.: Jadson, Brandao, Matuzalem si Elano) au luat parte la faza ofensiva, iar echipa a fost mai determinata, mai agresiva, jucind cu pase scurte si schimbari de directie. Astfel, Dnepr nu a avut nici o ocazie de gol in repriza secunda.

Unicul gol al lui Dinamo Kiev, in partida cu Volin, 0-1 la Lutk, a fost reusit de belarusul Belkevici (33). La Dinamo nu a jucat nici unul dintre cei trei romani, Cristi Irimia, Tiberiu Ghioane sau Florin Cernat .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea