Social

#ambasade #violente #atena

Atena: Violente in cartierul unde se afla sediile unor ambasade

Sute de manifestanti violenti au continuat luni seara actele de vandalism in centrul Atenei, pentru a treia noapte consecutiv, ajungand sa devasteze magazine in cartierul de lux Kolonaki, unde se afla sediile mai multor ambasade.

Protestele violente au continuat dupa o manifestatie a stangii marcata de numeroase incidente. La aproape doua ore dupa dispersarea celor mai multi dintre manifestantii care protestasera fata de moartea unui sambata de un politist, grupuri de zeci de tineri s-au organizat pentru a lansa raiduri impotriva magazinelor chiar sub privirile unor dispersate si aflate in defensiva.

Grupurile au avariat si jefuit magazinele din cartierul sic Kolonaki, precum si strazile comerciale din apropierea cladirii universitatii si a cartierului studentesc si Exarchia.

Gazele lacrimogene trase de politie pentru a-i respinge pe manifestantii violenti faceau luni atmosfera sufocanta pana in interiorul cladirilor din centrul orasului.

Zece persoane au primit ingrijiri in spitalele orasului pentru probleme respiratorii , potrivit unui responsabil al Ministerului Sanatatii. Un consiliu ministerial restrans s-a reunit in cursul serii sub conducerea premierului.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a tinut sa dezminta intr-un comunicat zvonurile "total nefondate" referitoare la iminenta proclamarii legii martiale in tara. Incendii mai mult sau mai putin ample au atins circa 20 de cladiri din Atena, potrivit serviciului de presa al pompierilor. Dupa ce au lovit in centrul capitalei, intre pietele Syntagma si Omonia, manifestantii si-au continuat actele de vandalism pe marele bulevard care duce catre mare.

Potrivit Reuters, politia a facut uz in cele din urma de bastoanele din dotare si a operat cateva arestari. La Syntagma, piata centrala a Atenei, unde intrarea intr-un hotel de lux a suferit stricaciuni, fortele de ordine si-au facut din nou aparitia, dupa ce mult timp au ramas inactive. Marele brad ridicat in piata cu ocazia Craciunului a fost distrus de flacari, la fel ca alte instalatii pregatite pentru sarbatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea