Social

#atacuri informatice sua #amenintare atac cibernetic

Atacurile informatice, amenintare majora pentru SUA

Atacurile informatice reprezinta cea mai mare amenintare pentru Statele Unite, dupa armele nucleare si cele de distrugere in masa, si sunt din ce in ce mai greu de impiedicat, au afirmat experti FBI.

Shawn Henry, director adjunct al diviziei informatice a FBI, a declarat marti, intr-o conferinta sustinuta la New York, ca atacurile informatice reprezinta "cel mai mare risc la adresa securitatii nationale, dupa armele de distrugere in masa sau o bomba intr-unul dintre orasele mari", informeaza AFP.

"Amenintarea care planeaza asupra infrastructurii noastre, serviciilor noastre de informatii si sistemelor informatice este imensa", a adaugat el.

Expertii americani vorbesc despre un "cybergeddon" sau apocalipsa cibernetica, o situatie in care o societate avansata, adica in care tot ce este important e legat si chiar controlat de calculatoare, este sabotata de hackeri. Michael Balboni, secretar adjunct pentru siguranta publica in statul New York, a descris aceasta "apocalipsa" drept o "amenintare imensa" la adresa intregii societati, de la institutiile bancare la sistemele locale de alimentare cu apa si la baraje.

In opinia lui Henry, gruparile teroriste incearca sa recreeze, in plan virtual, atentatele din 11 septembrie , provocand Statele Unite "acelasi tip de pagube ca cele de la 11 septembrie 2001". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea