Social

#. regele mihai #Ziua Regalitatii #Palatul Elisabeta

Astazi se sarbatoreste Ziua Regalitatii

Romanii sarbatoresc astazi, 10 mai, Ziua Regalitatii. Cu aceasta ocazie vor avea loc o serie de evenimente publice organizate de Casa Regala, la Bucuresti si la Sinaia. Anul acesta, Regele Mihai va lipsi de la traditionalul Garden Party, ce se va desfasura la Palatul Elisabeta, din cauza starii de sanatate a sotiei sale, Regina Ana.

Primul eveniment ce va fi organizat cu aceasta ocazie este Maratonul Regal 2013, al carui start s-a dat deja la ora 08.00, in fata Palatului Elisabeta.

Conform Biroului de presa al Regelui Mihai, la aceasta sarbatoare va participa principele Nicolae, care va dezveli, in Aula Academiei Romane, tabloul "Regele Ferdinand", realizat de pictorul Valentin Tanase.

Principesa mostenitoare Margareta, principele Radu si principele Nicolae vor depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal.

Ziua de 10 mai are o tripla semnificatie pentru romani: pe 10 mai 1866, Carol I a devenit Domnitor al Romaniei, 11 ani mai tarziu Romania isi oficializa independenta, iar la 10 mai 1881 Romania devenea Regat.

Sursa foto: vestul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea