Social

#sarbatoare #sfantul mina #traditii romanesti #Ziua Talharilor

Astazi se sarbatoreste Sfantul Mina

Astazii, 11 noiembrie, se sarbatoreste Sfantul Mucenic Mina, iar, potrivit traditiei populare, se omagiaza Ziua Talharilor.

Conform traditiei, aceasta zi este respectata si de hoti, dar si de pagubitii care cer Sfantului Mina ajutor pentru prinderea talharilor. De asemenea, Sfantul Mina ii ajuta si pe cei care vor sa se indeparteze de gandurile si de faptele rele ale dusmanilor.

In aceasta zi, femeile merg la biserica pentru a duce lumanari, pe care le aprind invers decat de obicei, tocmai pentru a indeparta gandurile dusmanilor.

De asemenea, fetele tinere trebuie sa urmeze si ele acelasi ritual cu lumanarile daca vor sa se casatoreasca cat mai repede si sa ii faca pe barbatii iubiti sa se intoarca inspre ele. Totodata, astazi se platesc acatiste pentru maritis.

Sfantul Mina a fost soldat in armata romana si a trait in secul al IV-lea. Acesta si-a ajutat semenii sa isi gaseasca bunurile, de aceea este cunoscut drept ocrotitorul pagubitilor.

Sursa foto: crestinortodox.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea