Social

Astazi se reia circulatia pe un fir pe Valea Oltului

Au trecut doua saptamani de cand Valea Oltului este blocata, circulatia rutiera si cea feroviara fiind intrerupte din data de 28 decembrie 2005. Ieri, presedintele Traian Basescu s-a aflat, din nou, la Caineni, pentru a se convinge daca, asa cum a fost stabilit, circulatia se poate relua pe un singur fir pentru traficul usor. Presedintele a fost informat asupra stadiului lucrarilor si a afirmat ca, intr-adevar, de miercuri, circulatia pe Valea Oltului se va relua.
Astazi, va fi permisa circulatia autovehiculelor usoare si medii si se va asigura, totodata, transbordarea calatorilor pentru calea ferata . Ieri au fost efectuate patru noi detonari tot cu azotat de amoniu in amestec cu motorina, aceasta insemnand explozii de suprafata care sa permita indepartarea pietrisului si a bucatilor de stanca astfel incat, odata cu reluarea circulatiei, sa se evite la maximum accidentele.

Presedintele Traian Basescu n-a precizat insa cand se va relua si circulatia pe calea ferata, spunand ca sunt lucrari complexe, care trebuie tratate cu atentie.

Alpinist ranit in timpul lucrarilor

Un alpinist care participa la lucrarile de pe Valea Oltului a fost ranit, ieri, de un copac cazut peste el. Incidentul s-a produs inainte de sosirea in zona a presedintelui Traian Basescu. Barbatul accidentat a fost transportat cu o ambulanta la un spital din Sibiu.

Blocaje si pe Valea Jiului

Circulatia rutiera pe Defileul Jiului , pe ruta DN 66, s-a intrerupt ieri mai bine de sase ore, in urma caderilor masive de grohotis, copaci si stanci. Blocajul s-a produs in zona numita "Carligul Intors", situat pe soseaua Targu Jiu - Petrosani, acesta fiind al cincilea incident similar produs in ultimul an. Sute de masini, majoritatea TIR-uri, care ocoleau Valea Oltului, au fost astfel nevoite sa astepte, in timp ce echipele de interventie degajau drumul.
O parte dintre autovehicule au fost intoarse din drum de echipajele de politie, plasate la intrarea in defileu, singurele variante pentru traversarea muntilor ramanand Caransebes sau Pasul Sinaia. soferii care au ramas in frig au fost nevoiti sa aprinda focuri ca sa se incalzeasca.
Prefectul de Gorj, stefan popescu - Bejat, ne-a declarat ca operatiunea a fost dificila deoarece au fost antrenate 2.000 de tone de material divers, chiar stanci de 5-10 tone, care au necesitat interventia unor utilaje specifice. La ora 17,30, circulatia a fost reluata pe ambele sensuri, politia monitorizand traficul peste noapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea