Social

Astazi se incheie prima serie de teze unice de pe semestrul al doilea

A doua sesiune a tezelor cu subiect unic , la final. Astazi, cei aproximativ 430.000 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a vor sustine ultima teza unica , la matematica . Rezultatele vor fi anuntate in 28 mai, o a doua sesiune a acestor teze, organizata pentru cei care nu au reusit sa le dea acum, va fi organizata la finalul lunii mai.

Dupa ce, cel putin pentru Capitala, Inspectoratul a anuntat ca promovabilitatea pentru primele probe este de peste 80 la suta, in aceasta dimineata elevii merg la ultima proba, respectiv cea la matematica. Dupa extragerea variantei de examen, subiectele sunt trimise catre centrele de examen din tara, 889 la numar, elevii avand la dispozitie doua ore de la primirea subiectelor pentru a le rezolva.

Tezele vor merge apoi spre corectare, rezultatele finale urmand a fi comunicate astfel incat elevii sa poata depune contestatii pana pe 29 mai. Pentru elevii care nu pot participa la aceasta sesiune a tezelor unice din motive bine intemeiate vor putea sustine tezele unice in sesiunea speciala.

Astfel, cea de-a doua perioada a tezelor cu subiect unic a semestrului al doilea va incepe in 23 mai, cu teza la Matematica, urmata in 27 mai de teza la Limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale. Pe 30 mai se va sustine teza la Istorie sau Geografie pentru elevii claselor a VIII-a. Ultima teza, la Limba si literatura romana, va fi sustinuta in 2 iunie. Data limita de depunere a contestatiilor va fi 4 iunie.

Tezele unice, sustinute de elevii claselor a VII-a si a VIII-a, vor inlocui de anul acesta testele nationale ca modalitate de admitere la liceu pentru anul scolar 2008 - 2009. Dupa primele doua probe, inspectorii scolari din Capitala, au anuntat ca promovabilitatea este de aproximativ 85 la suta, 4 din 10 elevi luand nota maxima la proba de istorie/geografie.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea