Social

# centre speciale #vaccinare profesori #invatamant #profesori

Astazi incepe vaccinarea profesorilor. Au fost create centre speciale pentru personalul din invatamant

Astazi, 24 februarie, incepe vaccinarea personalului din invatamant, care se va finaliza pe 10 martie, pentru prima doza de vaccin. Pentru acestia au fost create centre speciala in Bucuresti si in 23 de judete.

 

Pe 24 februarie incepe vaccinarea profesorilor din Bucuresti, urmanc ca de joi 25 februarie sa inceapa vaccinarea in alte 14 judete, pe 26 februarie, in alte doua judete si pe 1 martie in ultimele judete.   

Vaccinarea personalului din invatamant se va face preponderent cu vaccinul AstraZeneca. Pentru personalul trecut de 55 de ani vaccinarea se va face cu serul produs de Pfizer.

"Toata perioada de vaccinare care va fi destinata pentru acest proces specific adresat personalului din invatamant dureaza pana in 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimam un numar de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate in cadrul acestui proces. Reamintesc faptul ca deja peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din randul personalului didactic si aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate", a precizat marti coordonatorul campaniei nasionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, potrivit ziare.com.

Personalul didactic nu se poate programa prin platforma de vaccinare, ci prin liste centralizate la nivelul inspectoratelor scolare judetene, acestea urmand sa fie trimise catre DSP.

"Programarea se va face dupa o alta modalitate si nu se efectueaza programarea in platforma informatica, practic unitatile de invatamant centralizeaza lista cu personalul propriu care doreste sa fie vaccinat in aceasta perioada, aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor scolare judetene si sunt transmise catre directiile de sanatate publica.

Directiile de sanatate publica, in functie de capacitatea cabinetelor de vaccinare si de perioada pe care am propus-o pentru derularea activitatii de vaccinare efectueaza programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anuntati prin grija inspectoratelor scolare si a conducatorilor unitatilor de invatamant. Procesul de vaccinare ar trebui sa dureze intre 7-10 zile pentru fiecare judet, in functie de momentul la care debuteaza activitatea de vaccinare", a mai precizat Valeriu Gheorghita, potrivit sursei citate.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea