Social

#competente #bacalaureat #probe orale #probe scrise #schimbari Bacalaureat

Astazi incepe Bac-ul. Iata ce schimbari au fost anuntate

Astazi, elevii din anii terminali de liceu trec prin marii emotii. Acestia vor sustine prima proba a examenului de Bacalaureat, care consta in evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si se va desfasura pana pe data 12 iunie. Ca in fiecare an, Bacalaureatul 2013 a venit cu noi modificari in ceea ce priveste probele de examen.

Dupa aceasta proba, va urma evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba materna, ce se va desfasura intre 12 si 14 iunie, iar intre 17 si 21 iunie, elevii vor trebuie sa isi demonstreze abilitatile si competentele digitale. De asemenea, intre 25 si 28 iunie, va avea loc evaluarea cunostintelor lingvistice ale elevilor intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise vor incepe de la 1 iulie, iar aici apar si principalele modificari. Astfel, in cadrul probei de la Limba si literatura romana, subiectele vor fi concepute in functie de profil. Elevii care au urmat cursuri intense de limba romana vor avea subiecte mai dificile, in timp ce elevii care au terminat un profil real vor avea subiecte mai putin solicitante.

Tot la proba de limba romana a fost exclus cel de-al doilea subiect, care consta in argumentarea unui text, deoarece elevii s-au plans ca nu inteleg cerinta acestuia.

Sursa foto:adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea