Social

#traditii Sfantul Ioan Gura de Aur #Sfantul Ioan Gura de Aur

Astazi este Sfantul Ioan Gura de Aur! Este mare pacat sa faci aceste lucruri

Crestin-ortodocsii il pomenesc astazi, 13 noiembrie, pe Sfantul Ioan Gura de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului.

Sfantul Ioan Hrisostom mai este sarbatorit si la 30 ianuarie, impreuna cu Sfintii Vasile si Grigorie Teologul, iar in data de 27 ianuarie, Biserica Ortodoxa sarbatoreste aducerea moastelor Sfantului Ioan Gura de Aur in anul 438, la Constantinopol. 

Sfantul Ioan Gura de Aur este stiut si ca aparatorul si partinitorul celor necajiti.

Cine tine sarbatorile lui Ioan Gura de Aur va fi aparat de boli si de lupi, va fi ferit de arsuri, de friguri si de pagube.

in ziua de 13 noiembrie nu se fac treburi casnice pentru ca e risc de inec, arsuri, moarte violenta, infirmitate. Se spune ca ca femeile care respecta traditia sunt iertate pentru pacatele de a renunta la sarcina, scrie crestinortodox.ro.

fantul Ioan Gura de Aur s-a nascut intre anii 344 – 354, in Antiohia, intr-o familie de crestini evlaviosi, potrivit crestinortodox.ro. Tatal sau, Secundus, era unul dintre generalii Orientului (magister militum Orientis), iar mama sa, Antuza, provenea din una dintre cele mai ilustre familii ale Antiohiei.
 

Sursa foto: doxologia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea