Social

Astazi, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Buna Vestire

La 25 martie, or­todocsii praznuiesc , sarbatoare inchinata Maicii Domnului. Potrivit traditiei crestine, Fecioara Maria fost vestita, prin slavitul Arhanghel Gavriil, va naste pe Fiul Lui Dumnezeu, Isus Hristos .

Trimis Domnul, in mare taina, in cetatea Nazaret, Gavriil i-a adus vestea Fecioarei Maria ca a primit de a aduce in lume, ca om intrupat, pe Mantuitorul Isus Hristos: "Duhul Sfant Se va pogori peste tine puterea Celui Preainalt te va umbri; pentru aceea, si Sfantul care Se va naste din tine Fiul lui Dumnezeu Se va chema", scrie Sfanta Scriptura.

Datini si obiceiuri

Buna Vestire , numita in popor Blagovestenie, este sarbatorita in intervalul Postului Mare si Biserica acorda dezlegare la peste. In aceasta se scot stupii de la iernat, se stropesc agheasma si sunt afumati pentru a avea miere din belsug. Acum incepe sa cante cucul din .

Oamenii intampina primul lui cantec cu veselie, imbracati in haine curate si cu bani in buzunare pentru a avea spor in tot ce fac tot anul. Se crede ca, asa cum va vremea de Blagovestenie, asa va fi de Paste si in general tot anul.

  +.+-=-+.+ -+.-+=+-.+-

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea