Social

#nicolae nemirschi #comisie #monica ridzi #deputati #ancheta

Astazi a fost aprobata infiintarea unei comisii pentru "cazul Nemirschi". Comisia pentru "cazul Ridzi" s-a intrunit astazi pentru prima oara

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va fi anchetat si de catre Camera Deputatilor. Parlamentarii romani au aprobat formarea comisiei care va ancheta contractele de publicitate acordate de catre Ministerului Mediului, prin negociere directa, si nu prin licitatie publica, asa cum este procedura legala. Astazi a avut loc si prima sedinta a comisiei parlamentare de ancheta din "cazul Ridzi".

Deputatii au decis infiintarea comisiei dupa ce in cursul zilei de ieri Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca va sesiza procurorii cu privire la posibilele falsuri in declaratiile ministrului Nemirschi, precum si la probleme juridice legate de contractele semnate de acesta. Propunerea de verificare a activitatii ministrului Mediului a venit din partea PD-L si PNL si a fost aprobata cu majoritate de voturi, dupa cum noteaza Realitatea TV.

Ministrul Mediului si-a manifestat aseara nemultumirea in legatura cu modul in care este instrumentat "cazul" sau. El l-a acuzat pe presedintele ANI, Catalin Macovei , ca nu a primit nici o instiintare oficiala si a aflat de actiunile care il au in vedere de la radio.


Tot astazi s-a intrunit si Comisia parlamentara de ancheta pentru "cazul Ridzi". Din Comisie fac parte deputatii PSD Cristian Dumitrescu, Anghel Stanciu, Doina Burcau, Dan Ioan Florea si Nicolae Banicioiu, democrat-liberalii Gelu Visan, Dan Radu Zatreanu , Cristian Petrescu , Marius-Sorin Gondor si Sever Voinescu, UDMR pe Lakatos Peter, in timp ce liberalii i-au delegat pe Alina Gorghiu , Gratiela Gavrilescu si Bogdan Olteanu.

Potrivit Realitatea TV, presedintele Comisiei, liberala Alina Gorghiu, sustine ca vrea sa faca lumina cat mai repede in cazul manifestarilor pentru Ziua Tineretului . Pentru aceasta, ziua de astazi a fost dedicata elaborarii unui program de functionare, precum si lista de persoane care vor fi audiate. Aceasta Comisie de ancheta va trebui insa sa-si inceteze activitatea in cazul in care Parchetul va decide sa inceapa o investigatie proprie a cazului in care este implicat ministrul Monica Iacob Ridzi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea