Social

#eruptii gaz #cratere Siberia #cratere #sfarsitul lumii

Asta e sfarsitul lumii? Au aparut cratere uriase in pamant care anunta un dezastru

Patru noi cratere uriase au fost descoperite in Siberia, iar oamenii de stiinta au emis o ipoteza ingrijoratoare: incalzirea globala ar putea cauza eruptii de gaz din subteran, care ar duce la un dezastru, scrie dailymail.co.uk.

Craterele nou-aparute in nordul Rusiei, alaturi de alte sute mai mici, au fost depistate de oamenii de stiinta in aceeasi zona in care au fost descoperite alte trei cratere enorme anul trecut, in Peninsula Iamal. Numele peninsulei se traduce prin sintagma "Capatul lumii".


Sursa foto: huffingtonpost.com

Oamenii de stiinta presupun ca aceste cratere sunt cauzate de eruptii de gaz metan din permafrost (strat de sol si de roci care nu se dezgheata nici in timpul verii – n.r.), odata cu topirea solului inghetat, provocata de cresterea temperaturilor.

Specialistii sunt ingrijorati ca numarul acestor cratere ar putea creste si au emis un avertisment serios potrivit caruia zona se confrunta cu iminenta unui dezastru natural.

Unul dintre cratere, inconjurat de cel putin 20 de gauri mai mici, este la doar 9,6 kilometri de o fabrica importanta de productie de gaz.

Doua dintre craterele nou gasite s-au transformat in lacuri. In iulie 2014, un crater urias cu un diametru de 80 de metri s-a format in Siberia, cel mai probabil din cauza incalzirii globale.

Sursa foto: nbcnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea