Social

#senat #ordonanta #guvern #termic #izolatie

Asociatiile de proprietari, obligate sa isi izoleze termic blocurile

Proprietarii vor fi obligati sa-si izoleze termic blocurile, titreaza Gandul. Comisia de administratie din Senat a dat ieri aviz favorabil pentru o ordonanta de urgenta care ii obliga pe detinatorii de imobile in blocuri sa le izoleze termic, cu ajutor de la bugetul de stat.

Ordonanta de urgenta initiata de Executiv referitoare la obligativitatea efectuarii lucrarilor de izolare termica a blocurilor de catre asociatiile de proprietari a trecut ieri prin Comisia de administratie care i-a dat aviz favorabil.

Ca urmare a aprobarii acestei ordonante de urgenta, asociatia de proprietari va trebui sa aprobe, in adunarea generala, inscrierea in programul local de izolare termica si sa asigure cota-parte de 20% din costul lucrarilor. Restul banilor ar urma sa vina de la guvern (50%), si administratia locala (30%), in cazul blocurilor construite in intervalul 1950-1990, a caror izolare este obligatorie.

Conform Executivului, scopul emiterii acestui act normativ ar fi reducea cheltuielilor cu incalzitul locuintelor in perioada de iarna ori cu climatizarea in perioadele caniculare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea